Vardagsrum i nyproduktion

Det fina med inredning är att den säger så mycket om oss som personer. Jag tycker att jag kan få en bättre bild av en människa när jag har varit i deras hem. Smaken är ju så annorlunda och det gäller ju även kläder. Jag är egentligen ingen lägenhetsmänniska. Jag har alltid växt upp i hus och drömmer om att köpa ett eget och nu börjar sparkontot nå målgränsen för att göra detta möjligt och vi har börjat titta på nyproduktion eftersom vi tycker att det känns så fräscht och enkelt, då slipper man en massa renovering utan kan tänka på det roliga på en gång.

Har redan börjat fundera på vardagsrummet som enligt mig är det viktigaste rummet i hemmet eftersom det är en samlingsplats och det är viktigt att det blir hemtrevligt, ombonat och mysigt så att man verkligen trivs. Detta tror jag många tycker är nackdelen med moderna hus, att de är fyrkantiga och intetsägande men enligt mig så handlar det helt och hållet om hur man inreder och vad man väljer för möbler, tyger och detaljer. Vardagsrummet för mig är en plats där jag kan landa efter jobbet, lägga mig raklång i soffan och se på meningslösa reality TV-shows men också en plats att umgås med vänner och jobba långa kvällar. Det är hjärtat av hemmet.

Bilderna i det här inlägget är hämtade från Anebyhusgruppen som jag tycker gör väldigt fina och prisvärda hus. Det är faktiskt en husleverantör där man också kan välja andra typer av husmodeller och inte bara moderna, t.ex. klassiska och sekelskifteshus. Jag gillar så många av deras modeller, men just nu har jag fastnat för det här huset som är lite mer av klassiskt stuk.

Jag älskar ljusinsläppet från båda bilderna men jag skulle nog inreda rummen helt annorlunda med mer växter, tavlor och tyger så som sammet. Jag skulle också byta allt krom mot mässing som är så inne nu. Mässing och guld är ju betydligt varmare metaller så det gör nog större skillnad än man kan tro. Sen föredrar jag stora, breda soffor som alla kan samlas i. Nu har jag inte egna barn men jag har ofta vänner på besök och deras familjer och jag tycker att alla ska få plats.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *