3 enkla tips som förhörjer mysfaktorn på uteplatsen

Sommaren närmar sig med stormsteg. Eller är den kanske redan här? I alla fall så har vi +20 grader och dygnet har många soltimmar. Detta gör ju att man vill vara utomhus och njuta av den här tiden så mycket som möjligt. Då kanske din balkong eller uteplats plötsligt blir den platsen i ditt hem som du spenderar mest tid och då vill man ju gärna att det ska vara mysigt där också. Jag måste uttrycka hur trött jag är på dagens utemöbler, jag syftar på de stora fyrkantiga soffgrupperna i svart plastrotting. Tyvärr så är det ju nästan det enda man får tag i nu också, men det finns en del andra typer av utemöbler om man letar. Dock är det inte möblerna jag tänkte skriva om idag utan mer de små detaljerna som gör det lilla extra.

Mattor & Textiler

Du vill sitta här från solen går upp till solen går ner. Då behöver det vara bekvämt och mjukt. Filtar, kuddar och mattor höjer mysfaktorn ordentligt.

 

Ljus & Ljusslingor

Ljusslingorna har sedan länge kopplats till jul och mörker. Men det blir alltmer vanligt även på sommaren och jag tycker personligen att det förhöjer sommarkänslan rejält. Här är två exempel: Altan och Balkong. Den till understa gillar jag jättemycket just för att det är stora glödlampor och att de liksom sats upp som ett tak över altanen. Levande ljus är ju en given favorit också.

 

Växter & Grönska

Den kanske mest givna favoriten är ju växter. Vad vore en uteplats utan prunkande grönska? Även om du har en liten balkong så bör du få in mycket växter. Jag älskar känslan av att sitta i en djungel. Om du har en trång yta: bygg på höjden, idag finns det balkonglådor och olika krukstallage som gör det möjligt att få in massor av växter. Dock kräver ju växter en del underhåll så är du inte har så gröna fingrar så välj växter som är tåliga.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *