Att byta däck själv

bildäck

Att byta däck på bilarna är ingenting jag är bra på. Därför tar jag hjälp av professionella och lämnar även däcken på ett däckhotell tills säsongen vänder igen. Även i Skövde där jag bor finns stor möjligheter att hitta däckhotell. Det är en växande trend och jag förstår varför. Jag har aldrig varit speciellt duktig på att använda händerna och göra praktiska saker själv. Det har varit så sedan jag var ung och jag vet egentligen inte varför. Min far är duktig på det mesta, går någonting sönder i hans villa så är han där och lagar det. Det kanske är en generationsförändring, nu för tiden behöver vi inte vara duktiga på allt sådant eftersom det finns smidig hjälp att få. Denna hjälp var alldeles för dyr för gemene man när generationen före oss växte upp.

Däckhotell i Skövde

Men nu har jag faktiskt funderat på att lära mig att byta däcken själv. Lämna in dem på däckhotell kommer jag förmodligen göra ändå eftersom jag inte har plats för dem någonstans, men byta dem vill jag kunna göra själv. Antagligen är drivkraften bakom denna förändring i sinne att jag själv vill kunna byta däck när det passar mig, och inte när jag får en bokad tid. Dessutom vill jag kunna göra det på studs hemma och inte behöva åka någonstans för att få det gjort, även om det inte är förfärligt långt till verkstäder här utanför Skövde.

Men det var inte så enkelt som jag trodde att lära mig. Jag försökte första gången själv vilket var ett misstag i sig. Att byta däck på två bilar helt själv är svårt och jobbigt, och framförallt svettigt är det om det är första gången du försöker. Så mitt största tips för dig som vill lära dig byta däck på bilarna är att ta hjälp av någon som gjort det innan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *