Växt-trender 2017

Att plantera och sköta om växter har fått ett växande (hehe) intresse de senaste åren. I alla fall så är det min uppfattning. Men det är inte alla växter som får ta plats i våra hem, självklart finns det ganska tydliga trender även i växtriket. Här kommer en lista på de växter som är trendigast just nu.

1. Pioner & Vilda buketter

Buketterna ska inte längre vara perfekt bundna, enfärgade eller stå perfekt i en vas. Nu ska det vara yviga, flerfärgade och frodiga. Den gemensamma nämnaren i de flesta av dessa buketter är pioner. Jag fullständigt avgudar Pioner och vill ställa vackra, enkla vaser med dessa gudomliga buketter lite överallt. Jag får dock nöja mig med en fredagsbukett i veckan. Hade jag varit rik hade jag dock lagt en stor summa på färska snittblommor.

2. Monstrera

Denna växt har vi sett i hemmen i ett par år och det är en perfekt växt för den som inte har jättegröna fingrar. Den här trivs nämligen inte i direkt dagsljus så den kan stå i ett hörn eller på en TV-bänk längre in i rummet. Ska helst ha fuktig jord men är extremt tålig och klarar sig därför bra om du är en sådan som kan glömma att vattna ibland. Monstrerans vackra blad ser vi dessutom som mönster på massor av inredning och prylar så som kuddfodral, gardiner och mobilskal.

3. Kaktus

Ännu en växt som är tålig är kaktusen. Kaktusen har därför kanske varit ganska aktuell under flera decennier men under senare år känns det som att dess status har ökat markant då vi ser kaktusar överallt, även som tryck precis som Monstreran.

4. Eukalyptus

Denna fantastiskt väldoftande växt har hittat in i våra hem och ställs likt bilden, ofta i vas men har även sett bilder där man klätt en spegel i Eukalyptus eller hängt in en torkad bukett i duschen för att sprida denna friska doft. Så fint och så enkelt sätt att få in lite grönska i sitt hem. Eukalyptusen är dessutom lika fin torkad så om man vill att den ska hålla längre är det ett tips.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *