Såhär ska du inreda ditt sovrum

Många tycker det är svårt att inreda sitt hem. Ett av rummen som ligger högt på svårighetslistan är sovrummet. Det är många faktorer som ska räknas in, och om man inte har ett enormt sovrum att experimentera med så kan det vara svårt att finna ro i resultatet. Jag vill gärna dela med mig av några få tips till dig som undrar hur du ska lyckas inreda ditt sovrum på bästa sätt.

säng

Sängen

För att lyckas inreda sitt sovrum på ett bra sätt så måste man utgå från det centrala i sovrummet. I vardagsrummet kan detta vara matbordet eller soffgruppen, men i ett sovrum så är det oftast sängen. Hur du placerar sängen är essentiellt för hur inredningen blir, men också hur du sover om natten. Ska du ha sängen under fönstret eller så långt bort från fönstret som möjligt? Får att få ett bra blickfång så behöver du placera sängen strategiskt.

Användningsområden

Sovrummets huvudsakliga syfte är tillvara en plats där du sover gott. Men rummet har inte enbart detta syfte. Det finns mängder med saker som man gör i ett sovrum. Vad du har för behov är helt privat, men många använder sovrummet till att byta om, sminka sig osv. Du behöver då en plats med en stor spegel och kanske ett bord. En garderob där du kan ha dina kläder är också att föredra.

belysning

Belysningen

Hur ditt sovrum är belyst är viktigt både för att inredningen ska bli bra och för att de praktiskt ska fungera att använda sovrummet. Du behöver ljus som både lyser starkt så att du ser vad du gör och så att du kan få de riktigt ljust även under de mörka vintermånaderna. Men du behöver också ljus som är mysiga och som fungerar perfekt ihop med inredningen. Kombinera dessa och du kommer att bli nöjd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *