Undvik de klassiska inredningsmisstagen

Att inreda sitt hem är en konst. Det finns egentligen inga rätt eller fel, detta eftersom det är en smaksak och eftersom personen som bor i hemmet själv bestämmer hur den vill ha det inrett. Men de flesta delar många preferenser när det kommer till inredning, vilket gör att många kan ta hjälp av följande två tips. För följande är tips på inredningsmisstag som är klassiska och som sker om och om igen i nya hem.

Belysningen

Det finns en tanke om att belysningen enbart är viktigt av rent praktiska syften. Detta är helt fel! För att du ska bli nöjd med din inredning så behöver du tänka över belysningen. Det är vanligt att man glömmer bort detta. Det finns tre olika sorters ljus som hela huset behöver vara inrett med, och alla rum behöver de olika varianterna. Ljuset som kommer ifrån taket och som täcker alla ytor, ljuset som lyser starkt på vissa specifika ytor och ljuset som egentligen bara lyser för att det är vackert och mysigt.

Att dekorera och möblera

En av de mest givna detaljerna när det kommer till inredning är ju möbleringen och dekorationen. Alla de fysiska objekt som vi har i våra hem bidrar enormt mycket till helhetskänslan. Just därför är det så enkelt att välja alldeles för mycket, eller kanske snarare att misslyckas med att välja bort. Att övermöblera och överdekorera är klassiska misstag som gör att rummet snarare ser rörigt och trångt ut än snyggt inrett. Anar du att ditt hem har lite för mycket på för lite yta så kan du ta bort en stol och några saker från hyllan, så ska du se att det blir bättre.

 

Andra saker att tänka på är bland annat färgval och att blanda stilar. En bra måttstock brukar vara att hålla sig till tre färger. Nyanser av dessa går därefter att variera men håll dig till tre i samma rum. På bilden ovan ser du tre färger: Grått och grönt men också lite inslag av brunt i trä-färgen. Jag tycker att detta fungerar eftersom så mycket är vitt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *