Fördelarna med att ha en bänkskiva i laminat

bänkskiva laminat

Går du i tankarna om att göra om köket där hemma? Då har jag i så fall ett par bra tips som du kan ha i åtanke. För inte så längesen bestämde vi oss för att det var dags att göra om köket litegrann. När vi flyttade in var köket relativt nyrenoverat, men det kändes aldrig riktigt som ”vi”. För mig är det viktigt att köket är trivsamt eftersom man spenderar så pass mycket tid där, så vi bestämde oss att göra om en aning. Vårt största problem var att den gamla bänkskivan och kaklet inte passade in med resten av huset. På något sätt fick det kökets ytor att se mindre ut än vad det egentligen är. Vi bestämde oss därför för att göra om, och efter många om och men kom vi till sist överens om att välja ljust kakel och en bänkskiva i laminat. Varför kanske ni undrar? Jo det är faktiskt så att laminat finns i hundratals olika varianter, mönster och kulörer. Det är dessutom ett väldigt hållbart och lättskött material, som kan kombineras på många olika sätt och på så vis sätta en personlig prägel på ditt kök. Det finns bänkskivor som ser ut att vara allt från betong och trä till vackra stenmaterial, och det finns även bänkskivor i helt matt finish viket är väldigt trendigt just nu.

 

För dig som vill ha tåliga bänkskivor

 

En av många fördelar med laminat är att det är ett slitstarkt material som enkelt hålls rent. Till skillnad från exempelvis marmor är laminat inte heller lika känsligt för fläckar. Du rengör enkelt laminatet med vatten och ett milt rengöringsmedel. Varför vi valde laminat till köket är just på grund av hållbarheten, men också för att det fanns så många olika ytor och finish som man kunde välja bland. Vi tycker att det var ett bra val då vi kunde få samma utseende som sten, fast till ett lite billigare pris. Kom dock alltid ihåg att använda ett underlägg om du ska ställa varma kastruller, koppar och dylikt på laminatet för att försäkra dig om att det inte förstörs. Vi har varit väldigt noga med det redan från start för att hålla vårt fina laminat snyggt så länge som möjligt.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *