Vilka är vi?

Om oss

Vardagsrummet vid Frölunda Torg är ett samarbete mellan fem kyrkor i västra Göteborg och Poseidon AB. Tillsammans vill vi arbeta för ett mer hållbart och trivsamt Frölunda.


Vi vill bemöta människors behov till ande, kropp och själ. Därför bjuder Vardagsrummet in till gemenskap och aktiviteter varje vecka.

Vi som ingår i samarbetet är...

Om uppstarten & Socialstyrelsens bidrag

Vi tror att varje människa bär på något viktigt, och längtar efter att se ett Frölunda där varje person hittar sin plats och känner sig hemma. För att göra det tror vi att mötesplatser, relationer och gemenskap med andra är avgörande. 


Tack vare ekonomiskt bidrag från Socialstyrelsen för att arbeta mot ofrivillig ensamhet 2023 fick vi under hösten möjlighet att starta upp mötesplatsen Vardagsrummet vid Frölunda Torg. Vi finns nu i den centralt belägna lokalen på Mandolingatan 43, bara ett stenkast från Frölunda torgs spårvagnshållplats. 


Bidraget har sedan augusti möjliggjort anställning av en koordinator samt färdigställande av lokalen med renovering och inredning för att möta den kommande verksamhetens behov. Det har skapat förutsättningar för att Vardagsrummet under hösten 2023 har kunnat komma igång med verksamhet där vi bjuder in människor till gemenskap och aktiviteter. 


Förutom Vardagsrummets koordinator och kyrkornas anställda har 10-tals volontärer engagerat sig och gett av sin tid för att se till att hålla öppet för 11-kaffe, Roder-kursen, Stickcafé och musikkvällarna inför jul.


Prata med oss

Har du frågor? Kontakta oss på info@vardagsrummet.se.

Vill du ge en gåva till Vardagsrummet?

Swish: 123-369 05 18.